Bazı dualar vardır ki, faziletinin fazla olması nedeniyle oldukça önemli dualardır. Bunlardan bir tanesi de en etkili ve en güzel dilek dualarından olan kenzül dua da denilen kenzül arş duasıdır. Sözü edilen dua neredeyse tüm isteklerde, dileklerde okunabilen etkisi geniş bir duadır. Bu nedenle de bu dua hakkında detaylı bilgilerin elde edilmesi ve okunurken de kurallara riayet edilmesi çok önemlidir. Dikkat edilmeden yapılan dua eksik olacağı gibi dileğin gerçekleşmesi hususunda da işe yaramayacaktır.
Dua Hakkında Önemli Bilgiler
- Pek çok kenzül arş duası bulunmakla birlikte bunlardan bir tanesi vardır ki, okunuş şekline esma eklenerek etkisi güçlendirilmiştir. Bu yazımızda vereceğimiz etkili duada 5 esma-yı hüsna eklenmiş şeklidir.
- Dua oldukça etkilidir. Ancak bazı okurlar duanın fayda etmediğini iddia edebilmektedir. Bunun tek nedeni niyetin doğru şekilde edilmemesidir. Niyet etme kısmında hiçbir adım atlanmadan dua yapılmalıdır.
- Dua her türlü isteğe okunabilmektedir. Bu nedenle en etkili hacet ve dilek duası olarak geçmektedir.
- Dua bireysel edildiği gibi başkaları için de yapılabilmektedir. Tek şart bu duayı başkası için yaptığınızı niyet kısmında dile getirmenizdir.
- Duaya Allah’ın güzel isimlerinin eklenmesinin faziletini arttırdığını söyleyen peygamberimiz aynı zamanda ayetel kursi’nin de duaya eklenmesinin gücünü arttırdığını söylemiştir.
- Her türlü duanın kabul olmasının ilk gereği içten ve samimice edilmesidir. Bu nedenle duayı yapacak kişinin tüm dünyevi durumlarından kurtulması ve Allah’a tam bir şekilde yönelmesi gerekmektedir.
Kenzul Arş Duası Nasıl Okunur?
Kenzül dua olarak da adlandırılan bu dua belirli ritüellere uygun olarak gerçekleştirilmelidir. Öncelikle dua olduğu için abdest alma zorunluluğu olmamakla birlikte abdest alarak okumak daha doğru olacaktır. Ardından kıbleye dönülerek adım adım dua tamamlanmalıdır. Duanın yapılacağı en uygun zaman dilimi sabah seher vaktidir. Duanın okunmasına geçilmeden önce niyet edilmelidir. Aşağıdaki niyet cümlesinde “şu amacım için” sözcüğüyle ifade edilen kısma dilek ve arzular söylenmelidir. Örneğin sıkıntıdan kurtulmak için gibi dilekler söylenebilir.
NİYET: “Allah’ım, kullarının her türlü ihtiyacına vakti vaktine cevap veren merhametine ve kudretine sığınarak senden “şu amacım için” kenzül arş duasını kabul buyurmanı niyaz ediyorum.”
Hazırlıkların ve niyetin ardından ilk olarak 7 defa Ayetel Kürsi okuyun. Ardından kenzül dua metninin Arapça orjinalini 1, Türkçe mealini 1 kez olmak üzere 2 defa okuyun. Ardından esma kısmına geçebilirsiniz. Esma kısmı çok ayrı bir düzen içinde yapıldığı için o kısmı başka bir başlık altında anlatmayı uygun görüyorum.
Kenzül arş duasının Arapça ve Türkçe okunuşu için tıklayınız.
Her kapıyı açan anahtar dualar Kenzül arş duası kitabını okumanızı tavsiye ederiz.
bu dua ne zaman ve kaç kez okumali
Hocam bu duayı sürekli yapmak etkisini güçlendirir mi
Elbette, dua sürekli yapılmalıdır. Duanın yanında zikirleri de çoğaltırsanız sizin için daha güzel olur.
Hocam ben sevdiğim adamın bana geri gelmesi için okuyacam kaç gün okumam lazım ve nasıl yapacam
Hocam ben sevdiğim adamın bana geri gelmesi için okuyacam kaç gün okumam lazım ve nasıl yapacam
hocam mrb, babama ait olan yerin tapusu amcamın üzerine şuan vermek istemiyor. ne ypamalıyız. hangi duayı önerirsiniz. lütfen yardımcı olun.
Esra Hanım, yasal olarak ne yapmanız gerektiği konusunda yardımcı olamayız. konuyu işin uzmanı hukukçularla istişare edin.
MAZLUMUN DUASI MAKBULDÜR
Allah ve Resûlü’nün îkaz ve irşadlarını gözardı edip alışverişte hassas davranmayanlar, nihâyetinde helâke sürüklenirler. Çünkü mazlûmun duâsı makbûl ve âhı da müessirdir.
KUL HAKKI YEMENİN AKIBETİ
Kul hakkı yemenin, Âhiretteki acıklı âkıbetini haber veren Allah Resûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:
“Bir kısım insanlar, Allâh’ın mülkünden haksız bir sûrette mal elde etmeye girişirler. Hâlbuki bu, kıyâmet günü onlara bir ateştir, başka bir şey değil.” (Buhârî, Humus, 7)
“Kimin üzerinde din kardeşinin ırzı, nâmusu veya malıyla ilgili bir zulüm varsa altın ve gümüşün bulunmayacağı kıyâmet günü gelmeden evvel o kimseyle helâlleşsin. Yoksa kendisinin sâlih amelleri varsa, yaptığı zulüm miktârınca sevaplarından alınır, (hak sâhibine verilir.) Şayet iyilikleri yoksa, zulüm yaptığı kardeşinin günahlarından alınarak onun üzerine yükletilir.” (Buhârî, Mezâlim 10, Rikâk 48)